Aotearoa to Ceylon “The Land of the Long White Cloud”

Aotearoa to Ceylon “The Land of the Long White Cloud” 🌿🦜 ශ්‍රී ලාංකික ප්‍රේක්ෂකයින් සඳහා නවසීලන්තයේ අද්විතීය පරිසර පද්ධති සහ වනජීවීන් පිළිබඳ කථා, විද්‍යාව සහ දෘශ්‍ය බෙදා ගැනීම.

Sharing stories, science, and visuals of Aotearoa New Zealand’s unique ecosystems and wildlife for Sri Lankan audience.

Eurasian Chaffinch (male); "Pahirini"Eurasian Chaffinch (Fringilla coelebs), යනු නවසීලන්තයේ වඩාත් සුලබ හා වඩාත් පුළුල් ව...
02/01/2026

Eurasian Chaffinch (male); "Pahirini"

Eurasian Chaffinch (Fringilla coelebs), යනු නවසීලන්තයේ වඩාත් සුලබ හා වඩාත් පුළුල් ව පැතිරුණු පක්ෂියා වන අතර ෆින්ච් පවුලේ කුඩා පැසරීන් පක්ෂීන් මුහුදු මට්ටමේ සිට මීටර් 1400 දක්වා පුළුල් පරාසයක දන්නට ලැබේ. ඔවුන් බොහෝ වෙරළබඩ දූපත් වලට ස්වයං ව පැතිරී තිබේ. Chaffinch බොහෝ විට නාගරික උද්‍යානවලට, විශේෂයෙන් ශ්‍රීත ඍතුවේ දී සංචාරය කරන අතර, අනෙක් කුරුල්ලන් සමඟ, තණකොළ මත ආහාර සොයමින් සැරිසරන ආකාරය බොහෝ විට දන්නට ලැබේ. පිරිමි සතා නිල්-අළු පැහැති තොප්පියක් සහ යටි පෙදෙස මලකඩ-රතු පැහැයෙන් දීප්තිමත් වර්ණවලින් යුක්ත වේ. ගැහැණු සතා අඳුරු පැහැයක් ගන්නා නමුත් ස්ත්‍රී පුරුෂ දෙපාර්ශවයට ම එකිනෙකට වෙනස් සුදු පියාපත් තීරු දෙකක් සහ වලිගය යට සුදු පැති ඇත. පිරිමි පක්ෂියාට ශක්තිමත් හඬක් ඇති අතර සහ කරුවෙකු ආකර්ෂණය කර ගැනීම සඳහා නිරාවරණය වූ perches වලින් ගායනා කරයි.

Eurasian Chaffinch (Fringilla coelebs), Pahirini is the commonest and most widespread of New Zealand’s and small passerine birds in the finch family is found in a wide range of habitats from sea-level to 1400 m. They are self-introduced to many offshore islands. Chaffinches frequently visit suburban gardens, especially in winter, and are often seen feeding with house sparrows and silvereyes around bird-tables, on lawns and in parks. The male is brightly coloured with a blue-grey cap and rust-red underparts. The female is more subdued in colouring, but both sexes have two contrasting white wing bars and white sides to the tail. The male bird has a strong voice and sings from exposed perches to attract a mate.

The Welcome swallow | Warou (Hirundo neoxena) යනු Hirundinida නම් වැහිලිහිණි පවුලට අයත් කුඩා songbird කුරුල්ලෙකි. එය ඕස්...
02/01/2026

The Welcome swallow | Warou (Hirundo neoxena) යනු Hirundinida නම් වැහිලිහිණි පවුලට අයත් කුඩා songbird කුරුල්ලෙකි. එය ඕස්ට්‍රේලියාවට සහ අවට දූපත් වලට ආවේණික වන අතර 20 වන සියවසේ මැද භාගයේදී ස්වභාවිකව නවසීලන්තයට සංක්රමණය විය. මෙම විශේෂය පැසිෆික් වැහිලිහිණියාට සමාන වන අතර සමහර විට වර්ගීකරණ වර්ගීකරණයන්හි එකම විශේෂයක් ලෙස සලකනු ලැබේ.

The welcome swallow (Hirundo neoxena) is a small songbird belonging to the swallow family, Hirundinidae. It is native to Australia and surrounding islands and naturally colonised New Zealand during the mid-20th century. The species closely resembles the Pacific swallow and is sometimes treated as the same species in taxonomic classifications.

"Karekare" දිය ඇල්ල පිහිටා ඇත්තේ Waitākere Ranges Regional Park ප්‍රාදේශීය උද්‍යානයේ බටහිර කොටසේ, ඕක්ලන්ඩ් නගරයේ (Auckla...
31/12/2025

"Karekare" දිය ඇල්ල පිහිටා ඇත්තේ Waitākere Ranges Regional Park ප්‍රාදේශීය උද්‍යානයේ බටහිර කොටසේ, ඕක්ලන්ඩ් නගරයේ (Auckland City) සිට මිනිත්තු 45 සිට 60 දක්වා ධාවනයක දුරින්, "The Piano" චිත්‍රපටයේ රූගත කිරීමේ ස්ථානයක් ලෙස ප්‍රසිද්ධ Karekare ගම්මානය අසල ය. එහි විශ්මයජනක වටපිටාව සහ පහසුවෙන් ප්‍රවේශ විය හැකි බැවින්, මෙම දිය ඇල්ල නවසීලන්තයේ නැරඹිය යුතුම ස්වභාවික ආකර්ෂණයන්ගෙන් එකක් ලෙස සැලකේ.

Karekare Falls are located in the western part of the Waitākere Ranges Regional Park, about a 45- to 60-minute drive from Auckland City near the village of Karekare—famously known as a filming location for "The Piano". With its stunning surroundings and easy accessibility, this waterfall is considered one of New Zealand’s must-see natural attractions.

🌿 Meet the Tūī – one of Aotearoa New Zealand’s most iconic birds 🖤💚The tūī (Prosthemadera novaeseelandiae) යනු නවසීලන්තය...
28/12/2025

🌿 Meet the Tūī – one of Aotearoa New Zealand’s most iconic birds 🖤💚

The tūī (Prosthemadera novaeseelandiae) යනු නවසීලන්තයේ Aotearoa හි සුවිශේෂී මධ්‍යම ප්‍රමාණයේ ස්වදේශික පක්ෂියෙකි, tūī දීප්තියෙන් යුත් නිල්-කොළ සහ ලෝකඩ පැහැති පිහාටු සහ poi ලෙස හඳුන්වන අද්විතීය සුදු පැහැති පෙන්දය මගින් හඳුනා ගත හැක. tūī නවසීලන්තයට ආවේණික songbird කුරුල්ලෙකු වන අතර Prosthemadera කුලයට අයත් එකම සාමාජිකයා වේ. tūī මී පැණි අනුභව ට ගන්නා පවුලට (Meliphagidae) අයත් වන අතර මෙම කණ්ඩායමේ විශාලතම විශේෂ අතර වේ. නවසීලන්තයේ, අදටත් ඉතිරිව ඇත්තේ තවත් එක් මී පැණි අනුභව කරන්නෙකු පමණි, ඒ නවසීලන්ත ට ආවෙනික Bellbird (Korimako) (Anthornis melanura). tūī රට පුරා බහුලව ව්‍යාප්ත වී ඇති අතර, උතුරේ උපනිවර්තන Kermadec දූපත් වල සිට දකුණේ උප ඇන්ටාක්ටික් Auckland දූපත් දක්වා ප්‍රධාන දූපත් වල මෙන්ම offshore islands වලද දක්නට ලැබේ.

The tūī (Prosthemadera novaeseelandiae) is a distinctive medium-sized native bird of Aotearoa New Zealand, recognised by its iridescent blue-green and bronze plumage and the unique white throat tufts known as poi. It is an endemic songbird and the sole surviving member of the genus Prosthemadera. The tūī belongs to the honeyeater family (Meliphagidae) and is among the largest species in this group. In New Zealand, only one other honeyeater remains today, the New Zealand bellbird (Anthornis melanura). Tūī are widely distributed across the country, occurring on the main islands as well as on offshore islands, from the subtropical Kermadec Islands in the north to the sub-Antarctic Auckland Islands in the south.

Address

Auckland

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Aotearoa to Ceylon “The Land of the Long White Cloud” posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share